easyJet betalen met iDEAL (Geen creditcard nodig)

Heb je een goedkoop easyJet ticket gezien dat je graag wilt boeken maar heb je geen creditcard? Lees dan snel verder, want in dit artikel gaan we kijken hoe easyJet betalen met iDEAL mogelijk is.

Helaas biedt easyJet iDEAL niet als betaalmogelijkheid aan op haar site, dus om de tickets te boeken moeten we een kleine tussenstap nemen:

EasyJet betalen met iDEAL is mogelijk via een van de volgende ticketsites:

Zo werkt easyJet betalen met iDEAL

easyJet betalen met iDEAL werkt als volgt:

  1. Ga naar één of beide van de hierboven genoemde sites.
  2. Voer je reisgegevens in (luchthaven van vertrek, bestemming, reisdata en aantal reizigers) en klik op zoeken.
  3. De sites zoeken nu alle beschikbare tickets voor je, waaronder ook de tickets van easyJet.
  4. Selecteer de vlucht die je wilt hebben en betaal met iDEAL.

Dat was het. Ook al ondersteunt easyJet iDEAL niet zelf, zo kan je toch zonder creditcard je easyJet tickets kopen.

Handig om op te letten bij het kopen van easyJet iDEAL tickets

Kijk goed of je ook echt het goedkoopste ticket hebt

Net als bij andere prijsvechters (en meer en meer reguliere maatschappijen) is de prijs die je als eerste te zien krijgt niet per se de prijs die je uiteindelijk betaalt. De maatschappijen proberen je tijdens het bestelproces te laten betalen voor extra opties zoals stoelkeuze en bagage. Hierdoor is de uiteindelijke prijs vaak hoger en kan een andere vlucht toch goedkoper zijn.

Het is goed om het bestelproces helemaal tot de laatste stap te doorlopen en de prijs die je dan te zien krijgt te vergelijken met andere vluchten zoals bijvoorbeeld Ryanair.

Luchthavens in de buurt

Maak gebruik van de optie ‘Luchthavens in de buurt toevoegen’ als je easyJet tickets met iDEAL gaat betalen. Dit kan veel schelen in de prijs. Met deze optie aan wordt er ook gekeken wat de vluchten naar nabijgelegen vliegvelden kosten. Dit kan zoveel schelen dat het opweegt tegen de eventuele extra reistijd en reiskosten.

easyJet vliegt vanuit Nederland alleen vanaf Schiphol, maar ook vanaf vliegvelden net over de grens in Duitsland en België.

Wees flexibel

Zit je niet vast aan reisdata, dan loont het zich om prijzen van verschillende dagen te bekijken. Een dag eerder of later vertrekken of terugkomen kan een enorm prijsverschil opleveren.

Wacht niet te lang met boeken

Per vlucht zijn er maar een beperkt aantal echt heel goedkope tickets beschikbaar. Dus wacht niet te lang, zeker nu je weet hoe easyJet betalen met iDEAL werkt!