eDreams review: 7 manieren om (de beste) tickets te vinden

Het grootste online reisbureau van Europa is eDreams. Deze site helpt je de goedkoopste vluchten naar de gewenste bestemming te vinden. Het maakt hiervoor gebruik van de in huis ontwikkelde Zoek+Combineer-technologie. Die komt erop neer dat eDreams allerlei slimme combinaties van routes en maatschappijen maakt om de laagste prijzen te bieden.

Bij eDreams word je niet doorverwezen naar de website van de luchtvaartmaatschappij. In plaats daarvan betaal je direct aan deze site, bijvoorbeeld via iDEAL.

In deze review leggen we je uit hoe eDreams werkt en hoe je er de voordeligste vliegtickets mee vindt.

Voordelen eDreams

  • Koppeling met alle grote reserveringssystemen
  • Gratis annulering tot op de dag van de vlucht
  • Check voor meerdere vluchten tegelijk in
  • Veilig en vertrouwd betalen via iDEAL
  • Gebruiksvriendelijke mobiele app
  • Eigen klantenservice

Nadelen eDreams

  • Zoeken op meerdere bestemmingen of land niet mogelijk
  • Zoeken op meerdere data niet mogelijk
  • Vindt niet altijd de goedkoopste vluchten

Zoeken op de website

Bij binnenkomst op eDreams zie je meteen bovenaan de zoekbalk. Het tabblad ‘Vluchten’ staat al open, dus je kunt hier meteen je luchthaven van vertrek en aankomst invullen. Een geheel land invullen of meerdere luchthavens invullen kan helaas niet.

Vliegtickets zoeken bij eDreams
Voer je bestemming in (of laat je verrassen…)

Wel interessant is dat je als bestemming ‘Waar dan ook’ kunt selecteren. eDreams schotelt je dan een lijstje voor met de goedkoopste bestemmingen in de gewenste periode. Ideaal als je eventjes naar de zon of sneeuw wilt, maar verder geen strenge eisen aan je vakantie stelt.

eDreams ticket sortering
eDreams presenteert de gevonden tickets op verschillende manieren zodat je de beste vluchten kunt kiezen.

Op de pagina met zoekresultaten zie je helemaal bovenaan een balk (1) met “Goedkoopste”, “Beste” en “Snelste”. Hiermee kan je de zoekresultaten sorteren. Sorteer je op “Goedkoopste, dan worden de gevonden vluchten gesorteerd op prijs, van laag naar hoog. Zoek je op “Snelste” dan worden de vluchten gesorteerd op reistijd, met de kortste bovenaan. Sorteer je op “Beste” dan maakt eDreams een afweging van wat zij denken dat de beste vlucht is gekeken naar prijs en lengte van de vlucht.

Als tweede wordt een kader getoond met de naam ‘briljante deal’ (zie 2). Dat is wat volgens eDreams de gunstigste combinatie van prijs en vluchttijd is. Deze vluchtcombinatie wordt getoond, ongeacht wat je bij 1 hebt gekozen.

Onder de briljante deal vind je de goedkoopste vlucht met ruimbagage (3) en daar weer onder vind je de goedkoopste vlucht met enkel handbagage (4).

Wanneer je de beste vlucht hebt gevonden, boek je die door op de blauwe knop met ‘Selecteer’ te klikken. In het scherm dat daarna opent, kun je meteen de passagiersgegevens invullen en een stoel kiezen. In de zijbalk rechts zie je de gegarandeerde totaalprijs.

Zoeken in de app

eDreams heeft een prima werkende mobiele app waarmee je on the go vluchten zoekt en boekt. Bij het openen van de app tik je op ‘Flights’ om te beginnen. Vul in het volgende scherm je vluchtgegevens in en zet de app aan het werk. Op het scherm met de zoekresultaten zie je ‘the smart choice’ bovenaan en de goedkoopste tickets daaronder, net als op de website.

eDreams App

Net als op de website merken we dat de zoekmachine niet altijd de goedkoopste vluchten vindt die er op die route bestaan. Vooral bij intercontinentale vluchten vindt Skyscanner vaak vluchten die honderden euro’s goedkoper zijn. Blijf vergelijken, dus!

Let op: in tegenstelling tot de web is de app is Engelstalig. Deze heeft dan ook geen iDEAL-ondersteuning. Je betaalt met PayPal of je creditcard.

Voordelig routes bekijken

Een andere manier om een vliegticket te vinden is via de luchtvaartmaatschappijen-pagina. Naar deze pagina word je naar verwezen als je op de homepage op knop onder ‘De beste vliegtickets, alle airlines’ klikt. Je kunt deze webpagina ook direct bezoeken via deze link.

eDreams overzicht met goedkope vluchten

Op deze pagina vind je een lijst van de vliegmaatschappijen die eDreams aanbiedt en de bijbehorende recensies. Maar interessanter is de lijst daarbóven: de goedkoopste routes vanaf allerlei vertrekluchthavens. Wist je dat je bijvoorbeeld voor € 10,– van Düsseldorf naar Palma de Mallorca kon vliegen?

Meer over eDreams

eDreams is een online reisbureau dat in 1999 in Silicon Valley werd opgericht door de Spanjaard Javier Pérez-Tenessa. Hij kreeg hiervoor steun van Amerikaanse en Europese financierders. In 2000 vestigde eDreams zich in Barcelona en opende het een Spaanse en Italiaanse versie. De website is inmiddels actief in bijna 50 verschillende markten en hun bijbehorende talen. Nederland is één van die markten.

Pérez-Tenessa bleef tot 2015 aan als CEO van eDreams. Daarna maakte hij plaats voor Dana Dunne, die eerder CCO van easyJet en CEO van AOL Europe was. Onder zijn leiding groeide de mobiele app van eDreams van een 2.5-sterren-beoordeling naar de hoogste regionen in de App Store en Google Play.