Pak of kostuum meenemen in het vliegtuig

Een pak of kostuum meenemen in het vliegtuig omdat je op zakenreis gaat of bijvoorbeeld een huwelijk bezoekt, hoe doe je dat? Je wil natuurlijk dat je pak op z’n best aankomt op je bestemming, dus zonder vouwen en kreukels. In dit artikel zullen we kijken welke mogelijkheden er zijn om je pak mee te nemen in het vliegtuig.

Neem je pak mee in het vliegtuig in een speciale tas

Speciaal ontworpen om je pak kreukvrij van A naar B te krijgen is de Rollor. De Rollor is een Nederlands product bedacht en gemaakt door Teun van der Laan, afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft.

De afmetingen van de Rollor voldoen aan de voorwaarden voor handbagage van de meeste luchtvaartmaatschappijen, zodat je je pak makkelijk in de cabine mee kunt nemen.

Je kan de Rollor o.a. kopen bij Travelbags.nl.

Zie onderstaande video voor uitleg:

Pak aantrekken in het vliegtuig

Wil je geen speciale tas kopen, dan is de simpelste en misschien veiligste methode je pak dragen terwijl je met het vliegtuig gaat. Zo voorkom je dat je het pak in een koffer hoeft te stoppen. Je kan er ook voor kiezen om alleen je colbertje te dragen en de broek netjes op te vouwen en in je koffer te stoppen, aangezien het colbertje het lastigst is om kreukvrij in je bagage mee te krijgen.

Vind je dragen geen optie, dan moet je uit een van de volgende opties kiezen om je pak of kostuum mee te nemen in het vliegtuig.

Vervoer je pak als handbagage

Bij de aankoop van je pak heb je waarschijnlijk een speciale tas gekregen waarin je pak op de hanger meegenomen kan worden. Je kan je pak in deze tas als handbagage meenemen in het vliegtuig, maar let wel op: als je met een budget maatschappij vliegt dan wordt dit waarschijnlijk gezien als een extra tas en moet je hiervoor betalen. Bovendien voldoet de vorm waarschijnlijk niet aan de afmetingen die de maatschappij stelt voor handbagage.

Vlieg je met een normale maatschappij zoals bijvoorbeeld KLM dan wordt je pak in de kostuumtas waarschijnlijk gezien als accessoire en mag je hem naast je handbagage koffer meenemen. Wil je hier zeker van zijn, neem dan van te voren even contact op met de maatschappij waarmee je vliegt.

Bevat je kleerhanger een metalen deel dan is er een kleine kans dat deze niet door de security mag, het zou geen probleem moeten zijn maar de security medewerkers mogen het weigeren als ze dit als potentieel gevaar zien. Voor de zekerheid kan je een volledig kunststof hanger gebruiken.

Pak opvouwen in je koffer

Wil je je pak meenemen in het vliegtuig maar zonder het te dragen en ook niet als los item in je hand, dan zijn er vouwtechnieken waarmee je het pak min of meer kreukloos in je koffer mee kan nemen.

Bekijk de voorbeeldfilmpjes hieronder om de verschillende technieken te leren. Er kan grofweg onderscheid gemaakt worden tussen vouwen en rollen. De eerste vier video’s laten zien hoe je je pak kunt vouwen, de laatste demonstreert de roltechniek.

Huwelijkspak meenemen in het vliegtuig

Ga je trouwen in het buitenland en wil je je trouwpak echt koste wat kost zonder kreuk op de trouwlocatie krijgen? Bel dan even met de maatschappij waarmee je vliegt en leg de situatie uit. Meestal is er wel een mogelijkheid om voor een dergelijke situatie je pak op te hangen op een speciale plek voorin het vliegtuig. De ruimte is uiteraard beperkt dus bespreek het van tevoren.

Een pak meenemen in het vliegtuig lijkt wat lastig, maar met bovenstaande methodes moet het goed komen!