Ryanair betalen met iDEAL, zo werkt het

Ryanair betalen met iDEAL was lange tijd niet mogelijk. Wilde je zonder creditcard een Ryanair ticket boeken, dan had je pech.

Gelukkig behoort dit probleem inmiddels tot het verleden:

  • Bij vluchten die vertrekken vanuit Nederland kan je direct op de site van Ryanair iDEAL gebruiken als betaalmethode.
  • Toch is het in sommige gevallen nog niet mogelijk om je Ryanair tickets op Ryanair’s eigen site met iDEAL te boeken.

Gelukkig is ook daar een oplossing voor:

Snelle oplossing

Je kan Ryanair betalen met iDEAL via een van de volgende ticketsites:

Zo kan je Ryanair betalen met iDEAL

Om Ryanair te betalen met iDEAL ga je als volgt te werk:

  1. Klik op Tix.nl of op Cheaptickets.nl.
  2. Voer je reisgegevens in (plaats van vertrek, bestemming, data en aantal personen) en klik op zoeken.
  3. Kies de Ryanair vlucht die je wilt hebben.
  4. Doorloop het bestelproces en betaal met iDEAL.

Dat was het, je ontvangt je e-ticket per mail.

Handig om op te letten bij het boeken van Ryanair iDEAL tickets

Zoekt voordat gij boekt

Zoek goed uit of het ticket daadwerkelijk het goedkoopste is wat je kan krijgen. Ryanair is de koning in het gelaagd opbouwen van de ticketprijs, dus het kan best zijn dat het hele goedkope ticket waarmee je het bestelproces begon toch wat duurder is geworden op het moment dat je klaar bent om af te rekenen met iDEAL.

Vergelijk daarom de eindprijs met andere beschikbare vluchten voordat je tot boeken overgaat. Dit geldt ook voor andere budget maatschappijen zoals bijvoorbeeld easyJet.

Vliegvelden in de buurt

Als je de Ryanair iDEAL tickets via een van de bovenstaande sites boekt, dan kan je aangeven ook te willen zoeken naar vluchten vanaf en naar vliegvelden in de buurt. Dit kan veel schelen in de prijs. Soms heb je dan wel een langere reistijd of extra kosten voor de reis van en naar het alternatieve vliegveld, maar dit hoeft niet zo te zijn. Of het prijsverschil weegt alsnog op tegen dit nadeel.

Ryanair vliegt vanuit Nederland vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Maastricht Airport. Daarnaast kan het lonen om vluchten te zoeken vanaf vliegvelden net over de grens in Duitsland en België.

Dubbelcheck de passagiersgegevens

Zorg ervoor dat je voordat je passagiersgegevens goed nakijkt voordat je overgaat tot Ryanair betalen met iDEAL. Als je er nadat je hebt betaalt achter komt dat een naam verkeerd is gespeld of afwijkt van hoe deze in het paspoort staat dan moet je stevig betalen om dit te corrigeren.

Gebruik dus geen bijnamen of afkortingen, maar gewoon exact de naam zoals vermeld in het paspoort. Komt de naam op het ticket en het paspoort niet overeen, dan wordt de passagier niet toegelaten tot het vliegtuig.

Kijk goed wat je bestelt

Let tijdens het bestellen goed op dat je geen onnodige zaken zoals bijvoorbeeld een reisverzekering besteld terwijl je die al hebt.

Wacht niet te lang

De goedkoopste tickets van elke vlucht zijn snel weg. Weet je al dat je op reis gaat, wacht dan dus niet te lang met boeken. Zeker nu je weet hoe Ryanair betalen met iDEAL werkt!