Tanger – exotische, mysterieus en bruisend

Tanger is een fascinerende Marokkaanse stad om te bezoeken. Ze heeft veel van de dingen waar reizigers van houden – een gevoel van exotisch mysterie, interessante geschiedenis, prachtige vergezichten, en ongerepte stranden. Ze is gemakkelijk genoeg te navigeren als je aan westerse steden gewend bent, terwijl ze toch duidelijk verschilt van die westerse steden.

Tanger, een ongecontroleerde mengeling van Noord-Afrika, Spanje, Portugal en Frankrijk, ligt in het noorden van Marokko, en stond tot 1956 onder gezamenlijke internationale controle. De stad wordt van Spanje gescheiden door de 20 mijl lange Straat van Gibraltar. Frequente veerboten maken dagelijks de korte overtocht vanuit Europa, en veel cruiseschepen die tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan varen nemen Tanger vaak op als aanloophaven.

Ook het kleine vliegveld van Tangier (Tangier Ibn Battouta Airport) ontvangt afhankelijk van het seizoen dagelijks meerdere vluchten uit Europa.

Vluchten naar Tanger

Toon vluchten in de maand:

De 3 goedkoopste vluchten die we hebben gevonden:

 • Tangier 161,00 18 aug. 2024 41 dagen Boek nu
 • Tangier 201,78 30 mei 2024 6 dagen Boek nu
 • Tangier 390,78 04 jul. 2024 11 dagen Boek nu
 • Tangier 392,23 03 jun. 2024 6 dagen Boek nu
 • Tangier 418,36 19 jul. 2024 4 dagen Boek nu
 • Tangier 455,23 23 jun. 2024 8 dagen Boek nu
 • Tangier 498,36 10 jul. 2024 32 dagen Boek nu
 • Tangier 530,36 25 jul. 2024 28 dagen Boek nu
 • Tangier 644,36 20 jul. 2024 36 dagen Boek nu
 • Tangier 688,70 31 jul. 2024 12 dagen Boek nu

Weer Tanger

Het weer in Tanger de komende 7 dagen:

Weerdata via OpenWeather CC BY-SA 4.0

Dingen om te doen in Tanger

 1. Dwaal door de Medina: Ga onder de Bab Haha poort door en je bent in de Medina, met zijn geplaveide steegjes en lagen van mysterie. Er is genoeg te zien, want de ligging op een heuveltop betekent weidse uitzichten over de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Maar vergeet de reisgids – het gaat erom op verrassingen te stuiten in deze brokkelige oude wijk. Je kunt verdwalen, maar dat is deel van het plezier – blijf bergop lopen en je zult zeker een van de babs, of poorten, vinden die uit het doolhof leiden. Zoek het beroemde 17de-eeuwse paleis, bij de Place du Menchoar, dat nu een museum is. Het toont intrigerende overblijfselen uit de steentijd tot de 20e eeuw.

  Tanger Medina
  Foto: Ayoub Sediri
 2. Bekijk de grote moskee: Het gebouw stamt uit de vijfde eeuw n.C., toen er een Romeinse tempel op stond, en is een fascinerende historische structuur. In de achtste eeuw leek de centrale ligging geschikt voor een Moslim gebedsplaats, en dus werd er een moskee opgericht. Na de Portugese verovering in de late 15de eeuw werd het omgebouwd tot kathedraal en vervolgens weer tot moskee. Zoals met vrijwel alle moskeeën in Marokko is, is het gebouw niet toegankelijk voor niet-moslims – maar welk geloof je ook aanhangt, je kunt er de elegante minaret en het ingewikkeld gebeeldhouwde hoofdportaal bewonderen.
 3. Geniet van de zon op het strand: Het zandstrand langs Tanger steekt goudgeel af tegen de fonkelende blauwe zee, en vormt een geweldige ontsnapping uit de drukke stad. Het ligt dicht bij de bruisende haven – Tanger is een belangrijk Afrikaans knooppunt voor zeevervoer uit Europa – dus verwacht geen rust. Maar de levendige actie, van brullende kamelen tot paraderende groepen jongeren, maakt van een verblijf aan zee zo’n bijzondere ervaring in Tanger.

  Het strand bij Tanger
  Foto: Ayoub Sediri
 4. Pak een terrasje in de Ville Nouvelle: Tanger’s ville nouvelle (nieuwe stad) is een must voor liefhebbers van laat 19de-eeuwse en vroeg 20ste-eeuwse architectuur, want er staan veel fraaie gebouwen uit deze tijd.Hier vind je het Terrasse des Paresseux (Terras van de Ledigen), waar je kunt uitkijken op het spectaculaire oceaanzicht dat zo veel Europese kunstenaars heeft geboeid. Met de haven voor je kijk je over het water naar de wazige silhouetten van Gibraltar en Zuid-Spanje in de verte.
 5. Maak een dagtochtje naar Asilah:Het stadje Asilah, ongeveer 40 kilometer van Tanger op de noordwestpunt van Marokko’s Atlantische kust, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Meer recent stond het onder controle van zowel Spanje als Portugal. Maar de imposante vestingmuren van de stad, met overgebleven bastions en torens, vormen nu een decor voor verrukkelijke wandelingen langs de kust. De Portugese vestingwerken omsluiten een oude stad van mooie wit-en-blauwgekalkte huizen met een kenmerkende Mediterrane sfeer.

  Bezoek Assilah vanuit Tanger
  Foto: Nour-eddine BOUTAZITE