Vliegen naar Abbotsford

Abbotsford is een grote maar rurale stad ten oosten van Vancouver in de Fraser Valley. Ze is beroemd om haar boerenland, de Abbotsford Airshow en goedkope benzine.

Met meer dan 130.000 inwoners is Abbotsford een van de grootste gemeenten in Brits Columbia, zowel naar inwonertal als naar landoppervlak.

Abbotsford ligt in wat sommigen beschouwen als een deel van Canada’s Bible Belt.

Vliegtickets

Vliegen naar Abbotsford gaat meestal via een tussenstop in Calgary.

We hebben op dit moment helaas geen vluchten kunnen vinden.

Waar ligt Abbotsford?

Abbotsford ligt langs de Trans-Canada Highway op ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Vancouver. Het ligt direct ten zuiden van Mission aan de andere kant van de Fraser River. Het ligt ook ongeveer halverwege tussen Langley en Chilliwack. De gemeenschap grenst in het zuiden aan Washington in de Verenigde Staten.

Het weer in Abbotsford

De weersverwachting voor de komende 7 dagen in Abbotsford:

Weerdata via OpenWeather CC BY-SA 4.0

Top 10 dingen om te doen in Abbotsford

  1. Bezoek een melkboerderij: Heb je je ooit afgevraagd waar je melk vandaan komt? Abbotsford’s EcoDairy is deels functionerende boerderij, deels educatieve ervaring, waar je van dichtbij kennis kunt maken met de inwonende koeien en kunt leren hoe je melk wordt gemaakt.
  2. Ga hiken in de omgeving: Het Sumas Mountain Trail beklimt Abbotsford’s Sumas Mountain, waarbij je meer dan 700 meter in hoogte wint over een lengte van 6,5 kilometer (in elke richting). De route voert je het bos in, langs ravijnen, over een brug, door kreken, en langs Chadsey Lake, voor hij uiteindelijk naar de bergtop leidt.
  3. Bezoek het historische dorpje Clayburn: Rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw ontwikkelde de Clayburn Company Clayburn Village om de werknemers van de steenfabriek en hun gezinnen te huisvesten. Hoewel de steenfabriek in 1931 sloot, staan veel van de gebouwen van Clayburn Village nog overeind. Nu een erfgoedsite, biedt Clayburn Village een blik op het leven in Abbotsford honderd jaar geleden.
  4. Ga Sky Diven: Klaar om je trip naar een hoger niveau te tillen? Ondanks de naam ligt Skydive Vancouver in Abbotsford, dus je hoeft niet ver te gaan om een serieuze adrenalinekick te beleven. Als je niet te veel afgeleid wordt door je hart dat in je borst bonst, biedt de vliegreis enkele spectaculaire uitzichten over de Fraser Valley en verder.
  5. Boek een rondvlucht: Natuurlijk kun je Abbotsford vanuit de lucht verkennen zonder uit een vliegtuig te hoeven springen. Vanaf het Abbotsford International Airport worden schilderachtige vliegtuig- en helikoptertours aangeboden, van snelle rondvluchten van 12 minuten tot langere, twee uur durende vluchten.
  6. Ontspan in een park: Van alle parken in Abbotsford, is Mill Lake Park de echte favoriet van de plaatselijke bevolking. Dit park is gecentreerd rond het schilderachtige Mill Lake en biedt heel wat dingen om te doen.
  7. Bezoek de zonnebloemvelden: Er is iets speciaals aan het lopen door een veld met torenhoge zonnebloemen, de felgele bloemblaadjes die zich trots uitstrekken onder de zomerhemel. Abbotsford’s Maan Farms houdt een jaarlijks Zonnebloem Festival, met een waanzinnig Instagramgeniek bloemenveld, maar ook een pluk-je-eigen-zonnebloemen gebied, zodat je een beetje zonneschijn mee naar huis kunt nemen.
  8. Maak een fietstocht over de Discovery Trail:  In totaal 40 kilometer heen en terug (hoewel je ook kortere stukken kunt kiezen), is het Discovery Trail een schilderachtig pad dat de mooiste parken van Abbotsford met elkaar verbindt, beginnend met Gardner Park aan de oostkant en eindigend bij de schilderachtige Sumas Mountain.
  9. Bezoek het Fraser Valley symfonieorkest: Abbotsford is de thuisbasis van een aantal machtig getalenteerde individuen, waaronder de bekwame musici die samen de Fraser Valley Symphony vormen. De symfonie bestaat al sinds 1984, en bestaat uit leden uit Abbotsford en omliggende gemeenschappen.
  10. Ga een dagje shoppen: Als je op zoek bent naar een beetje winkeltherapie, kijk dan niet verder dan Highstreet, Abbotsford’s populairste winkelbestemming. Dit beloopbare, openlucht winkelcentrum heeft de optimale mix van grote bekende winkelketens en favoriete winkels in het winkelcentrum, plus restaurants en cafés om je tijdens het winkelen van brandstof te voorzien. Het openlucht winkelcentrum is perfect om bij mooi weer te window shoppen – maar als het regent, ga je misschien liever meteen naar de bioscoop.