Vliegen naar Pula Airport

Pula is een van de grootste steden van Kroatië, gelegen op de zuidpunt van het schiereiland Istrië als de belangrijkste stad van de regio Istrië.

De stad is bekend om zijn gebouwen uit de tijd van het Romeinse Rijk, waarvan de goed bewaard gebleven Arena van Pula de bekendste is.

Er wonen bijna 60.000 mensen in Pula. De taal die in Pula gesproken wordt is Kroatisch, maar door de geschiedenis is het niet ongebruikelijk om op straat Italiaans te horen.

Pula Airport (PUY) is een internationale luchthaven in Liznjan, ongeveer 6 kilometer buiten de stad. Vanaf het vliegveld is het gemakkelijk om naar verschillende kleine stadjes in Istrië te gaan, zoals Medulin, Liznjan of Premantura, maar het vliegveld dient ook als alternatief voor bepaalde delen van Slovenië en Italië.

Vluchten naar Pula Airport

Toon vluchten in de maand:

De 3 goedkoopste vluchten die we hebben gevonden:

 • Pula 126,34 01 jul. 2024 6 dagen Boek nu
 • Pula 274,72 31 jul. 2024 8 dagen Boek nu
 • Pula 318,00 24 jul. 2024 5 dagen Boek nu
 • Pula 351,15 27 jul. 2024 8 dagen Boek nu
 • Pula 386,29 29 jul. 2024 12 dagen Boek nu
 • Pula 554,50 21 aug. 2024 3 dagen Boek nu

Weer Pula

Het weer in Pula de komende 7 dagen:

Weerdata via OpenWeather CC BY-SA 4.0

Welke attracties zijn er in Pula?

Pula staat bekend om zijn Romeinse ruïnes die de laatste 2000 jaar met succes bewaard zijn gebleven. De bezienswaardigheden en monumenten van de stad verraden de lange geschiedenis van de Romeinse, later Venetiaanse overheersing. Als je van plan bent deze stad te bezoeken, zijn hier de bekendste bezienswaardigheden in Pula:

 1. Pula Arena: Het meest herkende symbool van Pula en een ”must see” attractie van Pula is de Pula Arena, een geheel bewaard gebleven Romeins amfitheater.
 2. Het kasteel van Pula: Het kasteel ligt op een heuvel in het centrum van Pula en is een Venetiaans fort dat gebouwd werd om het belangrijkste bolwerk van de Venetianen te zijn, ter verdediging van de haven en om de controle over de Adriatische Zee te behouden.
 3. Het Pula Forum: Het Forum is het centrale plein in het centrum van Pula, een zeer populaire ontmoetingsplaats voor zowel plaatselijke bewoners als toeristen.
 4. De tempel van Augustus: de tempel van Augustus is een goed bewaarde tempel gewijd aan Augustus, de eerste Romeinse keizer.
 5. Het aquarium van Pula: Wie geïnteresseerd is in het zeeleven kan uren doorbrengen in het aquarium van Pula. Dit aquarium herbergt honderden vissoorten uit het noordelijke en zuidelijke deel van de Adriatische Zee, en ook verschillende soorten uit de Kroatische rivieren en meren.

Stranden

Als grootste en populairste stad op het schiereiland heeft Pula ook zijn deel aan stranden die elke zomer bezoekers trekken. Dankzij het milde klimaat kan de zeetemperatuur in augustus oplopen tot 28°C, terwijl hij in de wintermaanden zelden onder de 9°C komt. Daarom behoort Pula tot de favoriete Kroatische zomerbestemmingen. Bekijk de beste stranden van Pula om te ontspannen naast de adembenemende Adriatische Zee.

Dagtochtjes

Istrië verbergt tal van charmante kleine stadjes, en de ligging maakt het gemakkelijk om enkele van de aantrekkelijkste toeristische plaatsen te bereiken. Als je langere tijd in Pula verblijft, raden we je aan de wijdere omgeving te verkennen en kennis te maken met deze prachtige streek.

Enkele plaatsjes om te bezoeken:

 • Brijun
 • Venetië (in Italië)
 • Hum
 • Porec
 • Rovinj

Buitenactiviteiten in Pula

Pula biedt veel mogelijkheden voor een actieve vakantie, van water- tot adrenalinesporten. Hier zijn de suggesties van interessante dingen om te doen terwijl je in Pula en Istrië in het algemeen bent.

Je kunt de zeekust van Pula op veel interessante manieren ontdekken. Met kajakken kun je de kust vanuit een heel ander perspectief bekijken, je kunt ook verborgen baaien en zeegrotten verkennen. Adrenalinezoekers hebben vele mogelijkheden om van kliffen te springen, zoals die op Havajka Beach.

Wie het onderwaterleven wil zien, vindt er snorkel- en duikscholen voor beginners, die hen langzaam laten kennismaken met het prachtige onderwaterleven.

Al de genoemde activiteiten zijn te vinden in de vorm van een georganiseerde rondreis die door vele agentschappen wordt aangeboden, dus er een boeken kan je tijd besparen.

Gezinnen met kleine kinderen kunnen dagen doorbrengen in de waterparken van Pula.