Vliegticket cadeau doen

Wilt u een vliegticket cadeau doen en komt u erachter dat de maatschappij van uw keuze hier geen mogelijkheid voor heeft? Dat is een vaker voorkomend probleem. Veel Europese luchtvaartmaatschappijen verkopen geen cadeaubonnen, waardoor het lastiger is om iemand een vlucht cadeau te doen. Een raar gat in de markt.

In dit artikel zullen we kijken welke mogelijkheden er zijn om een vliegticket cadeau te doen.

Vliegmaatschappijen met cadeaubonnen

Een cadeaubon waarmee de ontvanger een vliegticket kan uitzoeken is het makkelijkst en leukst om te geven. U hoeft geen geld over te maken of alle gegevens van de ontvanger te hebben om een ticket op zijn/haar naam te kopen, en de ontvanger kan in alle rust een geschikte vlucht uitzoeken en eventueel bijbetalen indien nodig.

Gelukkig is er een aantal maatschappijen dat wel cadeaubonnen verkoopt, we hebben ze hier voor u op een rijtje gezet. Mogelijk zit er een bij die op de route van uw keuze vliegt.

Swipe tabel Veeg onderstaande tabel naar links of rechts om alle informatie te zien.
Maatschappij Beschrijving Meer informatie
Alitalia Prepaid card waarmee online tickets gekocht kunnen worden. Keuze uit € 50, € 100 en € 200. www.alitalia.com
Corendon Bij Corendon kan met VVV bonnen worden betaald. U boekt online, vervolgens stuurt u de VVV bonnen per post naar Corendon waarna u een nieuwe factuur krijgt waarop de waarde van de VVV bonnen is verwerkt. www.corendon.nl
Croatia Airlines Vouchers kunnen gekocht worden in een Croatia Airlines kantoor of per telefoon. www.croatiaairlines.com
EuroWings Een EuroWings vliegticket cadeau doen kan met een tegoedbon kan online worden gekocht en verstuurd. Verkrijgbaar in bedragen tussen de € 20 en de € 200. www.eurowings.com
Icelandair Cadeaubon kan online worden gekocht en verstuurd en gebruikt worden voor alle Icelandair pakketreizen en vluchten naar IJsland, de VS en Canada. Bedrag naar keuze. www.icelandair.nl
Norwegian Te bestellen voor wie het Noors, Zweeds, Deens of Fins machtig is. www.norwegianreward.com
Ryanair Cadeaubonnen beschikbaar vanaf € 25, geldig voor alle bestemmingen van Ryanair. www.ryanair.com
Swiss Vouchers beschikbaar van CHF 50 tot CHF 500, alleen geldig voor vluchten vanuit Zwitserland met vluchtnummers die beginnen met LX. www.swiss.com
TAP Portugal Vouchers voor TAP vluchten zijn online verkrijgbaar in de waardes €25, € 50, € 75, € 150. www.flytap.com
TUIfly BE Online te koop vanaf €25. www.tuifly.be/nl
TUIfly UK Online te koop in bedragen tussen de € 10 en € 100, of een zelf te kiezen bedrag. www.tuifly.com
Virgin De Virgin Gift Card kan gebruikt worden Virgin bedrijven. www.thevirgingiftcard.co.uk
Wizz Air Bij Wizz kunt u een vliegticket cadeau doen met bonnen van € 25 en € 50. Online te kopen. wizzair.com

Miles cadeau doen

Heeft de maatschappij van uw keuze geen cadeaubonnen waarmee u een vlucht cadeau kunt doen? Mogelijk is het dan een oplossing om tegoed voor het loyaliteitsprogramma van de desbetreffende maatschappij cadeau te doen. Bij Flying Blue, het loyaliteitsprogramma van KLM/Air France, kunt u bijvoorbeeld miles cadeau doen die de ontvanger kan inwisselen voor een vliegticket. De Flying Blue hoeft de ontvanger zelf geen account te hebben, de gever wel.

Zelf een ticket boeken

Als er geen kant en klare oplossing beschikbaar is, dan kunt u natuurlijk altijd nog zelf een ticket op naam van de ontvanger kopen. Nadeel hiervan is dat u waarschijnlijk met de ontvanger moet overleggen over een geschikte reisdatum waarmee de verrassing al verklapt is. Ook moet u alle gegevens van de ontvanger hebben zodat u het ticket met de juiste gegevens kunt kopen.

Vliegticket cadeau doen met zelfgemaakte voucher

Als tussenoplossing voor een vliegticket cadeau doen kunt u zelf een kaartje sturen, al dan niet digitaal met een leuke boodschap erop en vervolgens het geld op de rekening van de ontvanger overmaken. Het voelt weliswaar een beetje anders dan een ticket via een cadeaubon geven omdat er nu geld wordt overgemaakt i.p.v. een leuk kaartje met een code, maar het is wel de makkelijkste oplossing voor als er geen echte cadeaubon te verkrijgen is. De ontvanger kan nu zelf het meest geschikte ticket kopen.

Om het makkelijker te maken hebben we een template voor u online gezet dat u kunt gebruiken. Pas de gegevens op het voorbeeld vliegticket aan naar uw wens en sla het bestand op als PDF of print het uit.

Betaalproduct opladen en geven

Tot slot zou u nog kunnen overwegen om het te doneren bedrag op een prepaid creditcard te zetten en deze aan de ontvanger te versturen. De ontvanger kan hiermee dan zelf een ticket kopen. Nadeel hiervan is dat er mogelijk een restbedrag op de kaart blijft staan en dat sommige maatschappijen geen prepaid creditcards accepteren.

Als de maatschappij van uw keuze Paypal accepteert als betaalmiddel zou u ook een Paypal account kunnen aanmaken voor de ontvanger, hier geld opzetten en de login gegevens aan de ontvanger sturen.