Vliegtickets in termijnen betalen

Misschien ken je de volgende situatie wel: het perfecte vliegticket gezien voor vakantie, maar je hebt het geld even niet om de vlucht te boeken. Oh wat zou het handig zijn als het mogelijk was om vliegtickets in termijnen te betalen!

Het jonge Nederlandse bedrijf Spread maakt dit mogelijk! Vandaag je vlucht boeken, in 3 keer betalen!

Hoe werkt het?

Let op: boekingen tijdelijk niet mogelijk, probeer een van de andere opties verderop in dit artikel.

Vliegtickets in termijnen betalen via Spread werkt zo:

  1. Ga naar de website van Spread en zoek het vliegticket dat je wilt boeken.
  2. Kies de vlucht die je wilt hebben en klik op de groene knop ‘Boek vlucht’. Hoe werkt boeken met Spread - Stap 1
  3. Hierna krijg je de keuze uit 3 zogenaamde servicepakketten. Het maakt voor het gespreid betalen van je vliegticket niet uit welk pakket je kiest. Wel heeft het invloed op de kosten van eventuele wijzigingen of annuleringen en kan je kiezen voor updates over je boeking per SMS. De kosten van het servicepakket krijg je terug als korting als je later weer een vlucht boekt via Spread. Vluchten gespreid betalen met Spread - Stap 2
  4. Hierna word je gevraagd om je persoonlijke gegevens in te vullen die nodig zijn voor het boeken van het ticket en de betaling.
  5. Tot slot krijg je een overzicht te zien van de vlucht(en) die je gaat boeken en het termijn bedrag. Betaal direct de eerste termijn via iDEAL en je bent klaar voor vertrek.
  6. Voor de tweede en derde termijn krijg je later betaallinks toegestuurd.

Is het duurder om vliegtickets in termijnen te betalen?

In termijnen betalen is over het algemeen duurder dan wanneer je alles in één keer betaalt. Maar het verdienmodel van Spread werkt anders:

Je betaalt geen rente over het openstaande bedrag. Je ticket wordt dus niet duurder door in termijnen te betalen.

Wel betaal je een vast bedrag aan boekingskosten aan Spread, namelijk €29 euro. Je ticket is dus waarschijnlijk duurder dan wanneer je het direct bij de vliegmaatschappij zelf zou boeken, maar vergelijkbaar in prijs met andere vergelijkingssites die doorgaans ook boekingskosten rekenen.

Is het veilig om reizen in termijnen te betalen?

In termijnen betalen bij Spread.nl is veilig. Je betaalt via iDEAL. Het financiële gedeelte wordt mogelijk gemaakt door het eveneens Nederlandse bedrijf in3 (met tevreden klantreviews) dat online aankopen achteraf in 3 delen betalen mogelijk maakt.

Alternatieve manieren om vliegtickets te betalen in termijnen

Naast Spread zijn er nog een aantal mogelijkheden voor het in termijnen betalen van vliegtickets.

Creditcard

Als je over een creditcard beschikt met gespreid betalen functionaliteit dan kan je deze gebruiken om te betalen voor je vliegticket. Het openstaande bedrag moet je daarna maandelijks in delen terug betalen. Hoeveel dit is hangt af van de instellingen van je creditcard.

American Express

Betaal vliegtickets in delen met American Express voor bestemmingen van KLM en Air France.

American Express is een creditcard zonder de mogelijkheid om gespreid terug te betalen (een zogenaamde charge card). Je kunt deze card dus niet gebruiken als je vliegtickets in delen wilt betalen.

Heb je een Flying Blue American Express card, dan kan je wel gebruik maken van de Fly Now, Pay Later mogelijkheid om vliegtickets van de airlines KLM of Air France in 3 termijnen te betalen.

Log in op je American Express account als je een vlucht van KLM of Air France hebt geboekt om het aankoop bedrag te spreiden over drie gelijke termijnen.

Betaal achteraf met Klarna

Achteraf betalen met Klarna

De betaalprovider Klarna kent u misschien al of misschien heeft u de dienst zelfs al eens gebruikt. Verschillende webshops bieden de mogelijkheid om aankopen achteraf te betalen via Klarna.

Er zijn ook enkele ticketsites die achteraf betalen met Klarna aanbieden. Bijvoorbeeld cheaptickets.nl en budgetair.nl.

Betalingen met Klarna gaan niet in termijnen, je moet het volledige bedrag in één keer terugbetalen.

Klarna biedt wel de mogelijkheid om in drie gelijke delen te betalen, maar hiervoor moet je de tickets voor je reis via creditcard betalen. Als je de aankoop via iDEAL gedaan hebt is dit niet mogelijk.