Vluchten naar Nouakchott in Mauritanië

Avonturiers en liefhebbers van wilde open ruimten komen in Mauritanië aan hun trekken. Het land is twee keer zo groot als Frankrijk, maar heeft slechts 4,3 miljoen inwoners en een klein stroompje buitenlandse bezoekers.

Een onstabiele veiligheidssituatie houdt de meeste touristen weg, maar je kunt de woestijn, historische stadjes en uitgestrekte kustlijn bezoeken als je wat voorzorgsmaatregelen neemt en met een ervaren reisorganisatie reist.

De internationale luchthaven van Mauritanië ligt op een half uur rijden van de hoofdstad Nouakchott.

Vluchten naar Nouakchott

Toon vluchten in de maand:

De 3 goedkoopste vluchten die we hebben gevonden:

 • Nouakchott 742,00 04 dec. 2024 29 dagen Boek nu

Weer Nouakchott

Het weer in Nouakchott de komende 7 dagen:

Weerdata via OpenWeather CC BY-SA 4.0

Vervoer in Mauritanië

Veel grensgebieden van Mauritanië zijn niet veilig door niet-ontplofte landmijnen, vooral in het gebied dat grenst aan de Westelijke Sahara. Houd er rekening mee dat van landmijnen bekend is dat ze in zandstormen verschuiven. Wijk niet af van goed begaanbare wegen.

Landmijnen zijn niet de enige bedreiging voor reizen in Mauritanië; door de zeer slechte staat van de wegen, gebrek aan onderhoud van de voertuigen en de slechte plaatselijke verkeersnormen komen ongelukken vaak voor. Vooral ’s nachts rijden is gevaarlijk door het gevaar van schuivende zandduinen en ongelukken met andere voertuigen en dieren.

Het gevaar van ontvoeringen en terroristische aanslagen in taxi’s en openbaar vervoer bestaat.

Rondleidingen met gids

Als je een meerdaagse woestijntocht wilt doen, is het een must om via een plaatselijke reisorganisatie te boeken, want de wegen zijn ongemarkeerd, er zijn verschillende militaire controleposten, en je hebt gewoon een plaatselijke bewoner nodig om je te redden, vooral als je eenmaal buiten de stad bent. Vraag zeker om een Engelssprekende gids (of welke taal je maar wilt), want anders mis je de geschiedeniskennis die de plaatsen te bieden hebben.

Reizen over de weg en per bus

Er rijden busjes van de ene stad naar de andere, maar je moet een plaatselijke bewoner vragen naar de laatste dienstregeling, waar je kaartjes kunt krijgen, enz… In steden als Nouakchott en Nouadhibou kun je je te voet verplaatsen, maar het beste vraag je hulp aan je reisorganisator om vervoer naar je vluchten en andere bestemmingen te regelen. Als je in een hotel verblijft, kun je ook van hen hulp krijgen.

Budget reizen

Hotels zijn duur en van eenvoudige tot gemiddelde kwaliteit, tenzij je bereid bent de prijs te betalen voor de weinige goede. Er zijn goedkopere en betere opties via Airbnb of appartementenverhuur op Booking.com die goedkoper zijn met complete voorzieningen zoals een keuken en een enorme woonkamer.

5 Redenen om Mauritanië te bezoeken

 1. Eindeloze woestijn en rotsformaties
 2. Bezoek oases dorpjes in de woestijn
 3. Kamperen in de woestijn
 4. Maak kennis met de nomadische levensstijl
 5. Langste en zwaarste trein ter wereld

5 plaatsen buiten Nouakchott die het bezoeken waard zijn

 1. Chinguetti
 2. Ouadane
 3. Tichitt and Oualata
 4. Eye of the Desert
 5. Terjit Oasis

Ontdek de lokale keuken

Couscous

Zelfgemaakt van gierst-, tarwe- of gerstemeel en meestal geserveerd met vlees.

Tyebou Djen (Thieboudiene)

Wordt beschouwd als een nationaal gerecht, dat bestaat uit vis en rijst met een saus op basis van tomaten.

Mechoui

Dit is gegrild vlees, meestal lamsvlees.

Yassa

Typisch voor de West-Afrikaanse keukens. Dit is vlees, vaak kip gekookt in een saus gemaakt met uien en tomaten.

Benava

Vlees met gekookte aardappelen.