Waar is het mooi weer in oktober?

Waar is het warm in oktober?

Als de zomer in oktober in een groot deel van Europa ten einde loopt en de temperaturen beginnen te dalen, zijn er nog enkele korte en lange afstandsbestemmingen waar je je zonneschijn kunt opdoen.

Ontdek hier waar de zon schijnt in oktober.

De warmste plaatsen om in oktober op vakantie te gaan

Gemiddeld genomen zijn enkele van de warmste plaatsen om in oktober te bezoeken:

  • Cancún (32,9 °C)
  • Marrakech (28,3 °C)
  • Sharm El Sheikh (28 °C)
  • Lanzarote (26,8 °C)
  • Cyprus (26.7 °C)
  • Gran Canaria (26,4 °C)
  • Kos (26 °C)
  • Rio de Janeiro (26 °C)
  • Algarve (23,2 °C)
  • Rome (22,4 °C)

Waar kan ik op vakantie in oktober?

Temperatuur in Cancún in oktober

De gemiddelde temperatuur in Cancún in oktober is 32,9 °C

Lekker weer in Cancún, Mexico

De warme Caraïbische Zee en de noordoostelijke passaatwinden zorgen voor een typisch tropisch kustklimaat over de oostkust van Mexico.

Het weer koelt in oktober in Cancun geleidelijk af tot een meer behaaglijk gemiddelde van 32,9 ºC, waardoor vakantie vieren hier steeds aantrekkelijker wordt. Oktober markeert het einde van het natte seizoen met een gemiddelde regenval die daalt tot 140 mm – een schril contrast met de zomermaanden.

De luchtvochtigheid is met ongeveer 80% relatief hoog, maar de passaatwinden houden de temperatuur aangenaam.

Temperatuur in Marrakech in oktober

De gemiddelde temperatuur in Marrakech in oktober is 28,3 °C

Djemaa el Fna, Marrakech

Een stad rijk aan geschiedenis en cultuur met paleizen, exotische tuinen, de souk en de medina om te verkennen, waardoor het een van de meest exotische bestemmingen in het moderne toeristische tijdperk is.

Ondanks het herfstseizoen zijn er in oktober in Marrakech nog steeds maxima van rond 28.3 ºC, 8 uur zonneschijn en ongeveer 22 mm neerslag in de loop van de maand. De bewolking is doorgaans minimaal.

Zorg dat je in de buurt bent om het Eid al-Fitr festival mee te maken, waar de stad echt tot leven komt met muziek en straatanimatie die tot diep in de nacht doorgaat.

Temperatuur in Sharm El Sheikh in oktober

De gemiddelde temperatuur in Sharm El Sheikh in oktober is 28 °C

Sharm El Sheikh, Egypte

Het ‘juweel van de Sinaï’, beroemd om zijn lange stranden en heldere water; Sharm el Sheik is een van de top vakantiebestemmingen van Egypte.

De voortdurend warme temperaturen zorgen ervoor dat zelfs in oktober de temperatuur gemiddeld piekt op 28 ºC met dieptepunten die nog 23 ºC bereiken.

Het dagelijkse weer is betrouwbaar droog en zonnig, waarbij regenval in de maand oktober zeer zeldzaam is. De zeetemperaturen zijn met 27 ºC bijna op hun warmst, wat duiken en andere watergerelateerde activiteiten aantrekkelijk maakt.

Temperatuur in Lanzarote in oktober

De gemiddelde temperatuur op Lanzarote in oktober is 26,8 °C

Strand in Playa Blanca, Lanzarote, Canarische Eilanden van Spanje

Lanzarote maakt deel uit van de Canarische Eilanden; een Spaanse eilandengroep die voor de kust van Afrika ligt.

Oktober is de perfecte tijd om Lanzarote te bezoeken als je op zoek bent naar zon, gemiddeld 7 uur per dag, en een aangename piektemperatuur van gemiddeld 26,8 ºC en 19 ºC op zijn koelst ’s nachts.

De regen in deze maand, is hooguit matig met gemiddeld 11 mm. In vergelijking met de zomermaanden daalt ook de windsnelheid tijdens oktober, zodat het aangenaam toeven is.

Lees de 10 minuten reisgids voor Lanzarote.

Temperatuur in Cyprus in oktober

De gemiddelde temperatuur op Cyprus bedraagt in oktober 26,7 °C

Overwinteren op Cyprus
Cyprus in oktober is zonnig en warm.

Cyprus ligt tussen Griekenland, Turkije en Libanon en is het op twee na grootste en op twee na dichtst bevolkte eiland in de Middellandse Zee.

De temperatuur blijft in oktober op Cyprus vrij warm met maxima van rond 26,7 ºC en 10 uren zon.

De temperatuur van de zee is in oktober nog steeds warm, gemiddeld 24 ºC, zodat het een perfecte maand is voor watersporten, zoals zwemmen, duiken en snorkelen.

Temperatuur in Gran Canaria in oktober

Gran Canaria’s gemiddelde temperatuur in oktober is 26.4 °C

Gran Canaria
Gran Canaria in oktober is nog zeer zomers.

Gran Canaria, de dichtstbevolkte van de Canarische Eilanden, vertoont 147 mijl kustlijn en 60 mijl gouden stranden, waardoor het een populaire en perfecte plek is om te ontspannen.

Oktober op Gran Canaria is warm, zonnig en droog. De gemiddelde temperatuur bereikt een hoogtepunt van 26,4 ºC, terwijl de zee met een gemiddelde temperatuur van 22 ºC het warmst is dat ze het hele jaar zal zijn. Regen is zeldzaam, gemiddeld 19 mm in de loop van de maand.

Temperatuur in Kos in oktober

Kos’ gemiddelde temperatuur in oktober is 26 °C

Zonsondergang op strand in Kos

Het Griekse eiland Kos maakt deel uit van de Dodekanesos eilanden in de Egeïsche Zee en is de geboorteplaats van de vader van de geneeskunde, Hipprocrates. Het is een populaire toeristische bestemming, bekend om zijn mooie stranden.

De gemiddelde dagmaxima in oktober bereiken maxima van 26 ºC met dagelijks ongeveer 8 uur zon en gemiddelde windsnelheden van 6,6 km/u. De gemiddelde neerslag neemt wel toe tot 55 mm, maar dit is nog steeds een grotendeels droge maand.

Oktober markeert het einde van het warme seizoen met tegen het einde van de maand gestaag toenemende bewolking, dus probeer het begin van oktober voor de grootste kans op zonneschijn.

Temperatuur in Rio de Janeiro in oktober

Rio de Janeiro’s gemiddelde temperatuur in oktober is 26 °C

Rio de Janeiro
Het strand Copacabana, in Rio.

Rio de Janeiro, de voormalige hoofdstad van Brazilië, de op één na grootste stad van het land en de Carnavalshoofdstad van de wereld, ligt aan de Atlantische kust van Brazilië aan de westelijke oever van de Guanabara Baai.

De temperaturen zijn het hele jaar door vrij constant, met een piek van gemiddeld 26 ºC in oktober, ondanks het feit dat dit het begin van de warmere wintermaanden is. De regenval is in deze maand vrij minimaal met een gemiddelde van 88 mm.

Temperatuur in de Algarve in oktober

De gemiddelde temperatuur in de Algarve bedraagt in oktober 23,2 °C

Kustlijn van Algarve, Portugal
Kustlijn van Algarve, Portugal

De Algarve, gelegen op het meest zuidelijke deel van het Portugese vasteland, heeft per jaar meer zonneschijn dan Californië.

De oktobers in de Algarve zijn relatief warm, met een gemiddelde dagmaximum van 23,2 ºC en dieptepunten van 14 ºC gedurende de nacht. Het mediterrane klimaat neemt in oktober wel geleidelijk af naarmate het seizoen richting herfst gaat, hoewel het aantal uren zonneschijn op een gemiddelde van iets meer dan zeven uur per dag blijft.

De maand ontvangt gemiddeld 56 mm neerslag, een sterke toename ten opzichte van september.

Temperatuur in Rome in oktober

De gemiddelde temperatuur in Rome in oktober is 22,4 °C

Rome

Rome biedt een overvloed aan oude geschiedenis, waaronder het Forum Romanum, het Colosseum en het Vaticaan.

De temperaturen pieken bij een gemiddelde van 22,4 ºC met gemiddeld 8 uur zon per dag.

De regenval neemt in deze maand en seizoenswisseling wel toe, met een gemiddelde van 89 mm.

Lees ook: