Wizz Air betalen met iDEAL

De prijsvechter Wizz Air vliegt vanuit Eindhoven naar vele steden in Centraal- en Oost-Europa. Ook de Baltische staten bereik je voordelig met deze budgetmaatschappij. Tot voor kort was het lastig om bij Wizz Air te betalen met iDEAL. Maar wat zijn nu de betaalmogelijkheden? Je leest het in dit artikel.

☑ Snelle oplossing: Betalen met iDEAL via een ticketsite

Op de volgende ticketsite werkt de iDEAL-betaling voor je Wizz Air-vluchten zonder probleem:

Betaalmogelijkheden bij Wizz Air

Omdat Wizz Air een Hongaarse vliegmaatschappij is, is het begrijpelijk dat de betaalmogelijkheden niet sinds het begin aan de afzetmarkten waren aangepast. Gelukkig heeft Wizz Air de betaalopties constant uitgebreid. Momenteel kun je jouw Wizz Air-vliegtickets op de volgende manieren betalen:

 • iDEAL
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Debitcard
 • Contant
 • Vouchers
 • Ticketsite

Let op: dit is een mix van betaalmogelijkheden bij Wizz Air zelf en bij externe bedrijven. Hieronder gaan we de betaalopties één voor één bij langs.
Let op: als je boekt en betaalt op de website van Wizz Air, krijg je de betaalmogelijkheden pas te zien nadat je de passagiersgegevens invult, je bagagevoorkeuren doorgeeft en al dan niet een stoel kiest. Het is de allerlaatste stap van het boekingsproces.

Wizz Air betalen met iDEAL

Jarenlang was het niet mogelijk om bij Wizz Air via iDEAL te betalen. Die mogelijkheid is nu gelukkig toegevoegd, wat drempelverlagend is voor Nederlandse passagiers. Het werkt zo:

 1. Kies onder Betalingsmogelijkheden de optie iDeal.
 2. Dubbelcheck de prijs en selecteer je bank.
 3. Klik vervolgens op betaal en boek nu.
 4. Je wordt naar de betaalpagina van iDEAL omgeleid, waar je kunt inloggen op je bankrekening.
 5. Na betaling kom je op een bevestigingspagina van Wizz Air.

Er zijn momenten waarop de iDEAL-betaalmodule niet goed werkt. Komt het voor dat je bij Wizz Air niet met iDEAL betalen kunt, dan zijn er genoeg andere betaalmogelijkheden:

Betalen met een bankoverschrijving

Betalen per bankoverboeking is alleen mogelijk als je vlucht over 14 dagen of langer plaatsvindt. Dat heeft ermee te maken dat er enkele dagen overheen kan gaan voordat Wizz Air de betaling binnen ziet komen. Zit er een weekend tussen, dan kan het zomaar 5 dagen duren tot je de vluchtbevestiging in je mail hebt.

Als je voor de optie van een overboeking kiest, krijg je een bankrekeningnummer van Wizz Air. Binnen 24 uur dien je de overschrijving rond te maken – anders raak je je vlucht weer kwijt.

Als je een Nederlandse bankrekening hebt, is de iDEAL-betaling aan te raden. Je krijgt dan onmiddellijk na betaling je boekingsgegevens.

Betalen in contant geld

Je Wizz Air-tickets met cash betalen kan ook, maar niet als je via de website boekt. Je dient daarvoor aan de Wizz Air-balie op Eindhoven Airport te boeken. Een andere optie is natuurlijk dat je jouw vliegticket(s) boekt op het kantoor van een reisagent. De meeste reisbureaus zijn gemachtigd om Wizz Air-vliegtickets te verkopen.

Betalen met een creditcard

De Nederlandse website van Wizz Air accepteert creditcards van de bekendste netwerken: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro en UATP. In België komt daar het bekende Bancontact-netwerk bij.

 1. Kies onder Betalingsmogelijkheden de optie creditcard.
 2. Vul je kaartgegevens in.
 3. Accepteer de privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
 4. Klik op Betaal en boek nu.
 5. De betaling wordt nu bij de creditcard-maatschappij of bank verwerkt.
 6. Bij een succesvolle betaling kom je op een bevestigingspagina.

Omdat Wizz Air haar gebruikers graag identificeert (je dient een account aan te maken) kun je de gegevens van jouw creditcard of debitcard bewaren voor een volgende keer.

Debitcard

Bij Wizz Air met een debitcard betalen kan ook. Hiervoor volg je dezelfde stappen als bij de creditcard-instructies hierboven. Als je nog geen debitcard hebt, kan dit een goed moment zijn om er één aan te vragen. Op sommige vakantiebestemmingen kan zo’n kaart goed van pas komen.

Op het moment van betalen werkt een debitcard hetzelfde als een creditcard. Het enige verschil is wat er achter de schermen gebeurt. Met een debitcard kun je namelijk alleen geld uitgeven dat je op de achterliggende rekening hebt gezet. Je moet hem dus ‘opladen’ en dat kan met een reguliere overboeking of iDEAL-betaling. Een debitcard wordt in Nederland ook wel een prepaid creditcard genoemd.

Voucher of promocode

Wizz-vouchers bestaan er in versies van 25 en 50 euro. Als je de gelukkige ontvanger van zo’n Wizz-cadeaubon bent, kun je hem gebruiken om er (een deel van) jouw ticket mee te betalen. Heb je een promocode ontvangen wegens een kortingsactie, dan kun je die op dezelfde manier verzilveren:

 1. Kies onder Betalingsmogelijkheden de optie Creditcard.
 2. Klik bovenin dit tabblad op de paarse link Gebruik Wizz-voucher of promocode.
 3. Selecteer of het een voucher of een promocode betreft.
 4. Vul de code in en klik op Inwisselen.
 5. Wizz Air trekt het verzilverde bedrag van de ticketprijs af.
 6. Kies hierna voor een betalingsmethode voor het restant.